Neem snel contact op

Gootsteen ontstoppen: snel en effectief

Een verstopte gootsteen kan erg vervelend zijn en zorgen voor ongemakken in uw dagelijks leven. Het water loopt niet meer weg, er ontstaat een nare geur en het kan zelfs leiden tot lekkages of overstromingen. Wilt u snel en effectief uw gootsteen ontstoppen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze diensten

Gootsteen ontstoppen

Onze professionele en ervaren loodgieters zijn snel ter plaatse om uw gootsteen te ontstoppen. Wij maken gebruik van geavanceerde apparatuur en technieken om uw gootsteen snel en effectief te ontstoppen. Hierdoor heeft u snel weer een goed werkende gootsteen.

Gootsteen reinigen

Wilt u toekomstige verstoppingen voorkomen? Laat dan uw gootsteen regelmatig reinigen door onze experts. Wij zorgen voor een grondige reiniging van uw gootsteen, waardoor deze weer optimaal doorstroomt en u langer van een goedwerkende gootsteen kunt genieten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte gootsteen?

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte gootsteen zijn vet- en etensresten, haren, zeepresten en andere vaste materialen die niet door de leidingen kunnen worden afgevoerd.

Hoe kan ik een verstopte gootsteen voorkomen?

Om een verstopte gootsteen te voorkomen, is het belangrijk om geen etensresten, vet, olie en andere vaste materialen in de afvoer te gooien. Spoel daarnaast uw gootsteen regelmatig door met warm water en gebruik eventueel een zeefje om grote etensresten op te vangen.

Hoeveel kost het om een verstopte gootsteen te ontstoppen?

De kosten voor het ontstoppen van een gootsteen zijn afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde werkzaamheden. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

Hoe snel kan ik geholpen worden bij een verstopte gootsteen?

Wij streven ernaar om zo snel mogelijk bij u ter plaatse te zijn om het probleem te verhelpen. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

Kan ik zelf mijn gootsteen ontstoppen?

Ja, het is mogelijk om zelf uw gootsteen te ontstoppen met behulp van een ontstopper of een ontstoppingsmiddel. Echter, het kan soms voorkomen dat het probleem dieper in de leidingen zit en u er zelf niet bij kunt komen. In dat geval is het verstandig om professionele hulp in te schakelen, zodat het probleem op de juiste manier wordt verholpen en verdere schade wordt voorkomen.

Hoe kan ik een afspraak maken voor gootsteen ontstoppen?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door te bellen naar ons telefoonnummer: 020 8965505. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om u te helpen en een afspraak in te plannen op een moment dat voor u uitkomt.

Kan ORS Rioolservice ook andere afvoeren ontstoppen?

Ja, naast het ontstoppen van gootstenen kunnen wij ook andere afvoeren ontstoppen, zoals doucheafvoeren, wastafelafvoeren en toiletten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Hoe snel kan ORS Rioolservice bij mij zijn?

ORS Rioolservice streeft ernaar om zo snel mogelijk bij u ter plaatse te zijn. Wij begrijpen dat een verstopte gootsteen voor ongemak kan zorgen en daarom streven wij ernaar om binnen 24 uur bij u te zijn. In spoedgevallen zijn wij zelfs binnen enkele uren ter plaatse. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

Kan ORS Rioolservice mij advies geven om gootsteen verstoppingen te voorkomen?

Ja, onze ervaren medewerkers kunnen u advies geven over het voorkomen van gootsteen verstoppingen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van zeefjes in de afvoer om te voorkomen dat etensresten en andere vaste materialen in de leidingen terechtkomen. Daarnaast is regelmatig onderhoud en reiniging van de leidingen essentieel om verstoppingen te voorkomen.

Veelvoorkomende oorzaken van een verstopte gootsteen

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een verstopte gootsteen. Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken voor u op een rijtje gezet:

  • Voedselresten en vetophopingen: etensresten, olie, vet en andere stoffen kunnen zich ophopen in de afvoerleidingen en zorgen voor een verstopping.
  • Haren: haren kunnen zich opstapelen in de afvoer en zo een verstopping veroorzaken.
  • Zeepresten: zeepresten kunnen zich opstapelen in de afvoerleidingen en een verstopping veroorzaken.
  • Onjuist gebruik: soms wordt de gootsteen gebruikt voor het afvoeren van stoffen die daar niet in thuis horen, zoals verfresten, schoonmaakmiddelen of medicijnen. Dit kan een verstopping veroorzaken.

Hoe kan ik een verstopte gootsteen voorkomen?

Om een verstopte gootsteen te voorkomen kunt u het beste de volgende tips opvolgen:

  • Laat geen etensresten, vet, olie, tampons, vochtige doekjes en ander afval in de afvoer van de gootsteen lopen.
  • Gebruik een zeefje om te voorkomen dat haren en andere grote stukken in de afvoer terechtkomen.
  • Giet regelmatig kokend water door de afvoer om zeepresten en vetophopingen weg te spoelen.

Wat te doen bij een verstopte gootsteen?

Als uw gootsteen verstopt is geraakt, dan kunt u het beste contact opnemen met ORS Rioolservice. Onze monteurs beschikken over de juiste kennis en apparatuur om de verstopping snel en vakkundig te verhelpen. U kunt ons 24/7 bereiken op het telefoonnummer: [telefoonnummer] voor een snelle oplossing van uw verstopte gootsteen.

Onze werkwijze

Wanneer u ons inschakelt voor het ontstoppen van uw gootsteen, dan gaan we als volgt te werk:

  • We inspecteren de afvoerleidingen met behulp van een camera om te zien wat de oorzaak is van de verstopping.
  • Vervolgens gebruiken we professionele apparatuur om de verstopping te verhelpen, zoals een hogedrukreiniger, ontstoppingsveer of ontstoppingspomp.
  • We zorgen ervoor dat de afvoerleidingen weer optimaal doorstromen en controleren de afvoer op eventuele lekkages of andere problemen.

Kosten van een gootsteen ontstoppen

De kosten voor het ontstoppen van een gootsteen zijn afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde werkzaamheden. Neem contact op met ORS Rioolservice voor een prijsopgave op maat. Wij hanter en transparante tarieven en zullen altijd vooraf een prijsopgave geven, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het goed om te weten dat de kosten voor het ontstoppen van een gootsteen meestal lager zijn dan de kosten voor het ontstoppen van een riolering.

Hoe kan ik een verstopte gootsteen voorkomen?

Om een verstopte gootsteen te voorkomen is het belangrijk om geen etensresten, vet, olie, koffiedik, theeblaadjes, toiletpapier of andere vaste materialen in de afvoer te gooien. Gebruik daarnaast een zeefje of stop om grote stukken vuil op te vangen en gooi deze in de prullenbak. Ook regelmatig onderhoud en reiniging van de afvoer kan helpen om verstoppingen te voorkomen.

Zelf een gootsteen ontstoppen

In sommige gevallen kunt u zelf een gootsteen ontstoppen met behulp van een ontstopper, ook wel plopper genoemd. Plaats de ontstopper over de afvoer en beweeg deze op en neer om de verstopping los te maken. Let wel op dat u hierbij geen schade aan de afvoer veroorzaakt. Als dit niet werkt, kunt u ook een mengsel van baking soda en azijn in de afvoer gieten en dit een nacht laten inwerken. Spoel de afvoer daarna goed door met warm water.
Als deze methoden niet werken, is het verstandig om een professional in te schakelen. ORS Rioolservice heeft de juiste apparatuur en kennis in huis om verstoppingen snel en effectief te verhelpen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.